Hoppa till innehåll

Filosofi

För mig är kaffe ett njutningsmedel och jag vill att det ska smaka gott. Därför är det smaken som avgör vilket kaffe jag väljer att jobba med.

För att få ett gott kaffe är det viktigt med en bra råvara. Därför jobbar jag så direkt som möjligt med kunniga och stolta producenter som delar samma passion som jag och som strävar efter att producera ett så bra kaffe som möjligt.

För en producent handlar passion för kaffe inte om drycken utan om bäret, busken, jorden, gården och familjen. Därför blir omgivningen de jobbar i och personerna de jobbar med viktiga för att skapa en hållbar produkt. Gott kaffe kan bara produceras under goda förhållanden. Direkt handel ger en långsiktig hållbarhet och en transparens i handelskedjan som inte kan bytas ut mot certifikat eller märkningar. Stoltheten hos producenterna bakom produkten kan inte mätas i pengar.

Kaffe är en dryck med en enorm smakpotential. Dessa smaker ligger latent i bönan och mitt jobb som kafferostare är att lyfta fram de aromer som gör varje kaffe unikt. Jag vill inte tillföra nya smaker genom att rosta mörkt och jag vill inte skapa en homogen mellanrostad blandning som hela tiden smakar samma sak. Kaffets resa från fält till fika är lång och komplicerad. Jag vill att producentens hantverk ska lysa igenom när kaffet bryggs. När jag lyfter fram kaffets personlighet under rostningen får du som dricker kaffet en större skatt att utforska.

%d bloggare gillar detta: