Hoppa till innehåll

Kill your darlings

04 oktober 2016

För snart sju år sedan skrev jag mitt första inlägg på den här bloggen. Då var jag ung (yngre), anställd och såg mig som en del i en bransch i full utveckling. Det ville jag skriva om.

För snart fyra år sedan startade jag mitt rosteri, och bloggen förvandlades snabbt till företagets hemsida. Enkel, och tillräckligt funktionell. Jag märkte under den första tiden att mitt skrivande långsamt förändrades. Från att skildra vad jag såg och upplevde utåt i branschen, började jag skriva om det jag gjorde i företaget och det jag ville sälja. Såklart. Inget konstigt med det, men själva skrivarprocessen blev… tråkigare. Så jag skrev mer sällan. Jag började använda sociala medier mer frekvent där det med en enkel bild gick att förmedla mycket och ofta, och någonstans på vägen bytte jag språk från svenska till engelska. För fem år sedan skrev jag ett inlägg om att vi borde bygga ett svenskt språk kring specialkaffe, och det tycker jag fortfarande är viktigt. Men specialkaffet är inte ett svenskt påfund, det är något som finns och skapas och utvecklas simultant i alla delar av världen. Som i mycket annan global handel är det gängse kaffe-språket, och det är därför lika viktigt att hålla kommunikationen levande på detta språk.

Det har tagit mig tid att inse att bloggens tid är över för mig. Det har tagit mig tid att förlika mig med att jag når ut till fler om jag skriver på engelska. Jag gillar bloggen, jag gillar svenska språket. Men det finns ett uttryck som heter kill your darlings och nu slår jag två flugor i en smäll. Jag avlivar denna självdöende sidan, byter till ny skrud med nytt språk och snyggare kostym. Oroa dig inte, jag kommer fortfarande skriva då och då så du får höra vad jag gör och upplever. Då blir det på engelska, håll till godo.

Den här sidan kommer ligga kvar men inte uppdateras så gå bara hit om du vill titta bakåt och gå till pernordby.com om du vill följa med framåt.

Sa jag tack för att du läst? Tack.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: