Hoppa till innehåll

Primavera – ett våtförädlat kaffe från Brasilien

15 april 2015

Primavera_800Primavera är en gård i Chapadas de Minas i Minas Gerais, Brasilien. Gården drivs idag av Ricardo Tavares som tog över gården från sin far. Primavera är en medelstor och ganska modern gård som drivs med stort omsorg för den lokala naturen, vilket kan förklara varför myrslokar och andra djur trivs bra där.

Ricardo är en man med många idéer. Han har moderniserat gården de senaste åren och han jobbat för att utveckla kaffets kvalitet. En del experimenterande ingår också, och det parti som jag har köpt är ett resultat av det arbetet. I Brasilien använd två processmetoder; pulpednatural/semitvättat eller natural/bärtorkat. Men Ricardo ville veta hur ett tvättat/våtförädlat kaffe skulle smaka.

Primavera_torkbord

Han byggde torbord, anslällde plockare från trakten och valde ut en del av gården med arten Catuaí. Kaffebären plockas selekterat, våtförädlas och torkas på de upphöjda bäddarna. Det här är första gången Primavera gör ett våtförädlat kaffe och jag fick köpa hela partiet. Kaffet är medelfylligt och har en ren, transparent smak. Kaffet har en blommig syra, toner av mörk choklad och en lång karamellsöt eftersmak.

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: