Skip to content

Skördetid!

31 mars 2014

Januari, februari, mars… det är månader på året när det inte kommer så mycket kaffe in till rosteriet. Det beror på att skörden i de flesta länder ligger under de svenska vintermånaderna. Våra käraste vänner i Etiopien och Kenya har sin huvudskörd i december, januari, februari och Centralamerika skördar i februari, mars, april. Det tillkommer en hel del arbete efter att bären plockas tills kaffebönorna är redo att exporteras så det är först nu i april som de första sändningarna börjar komma fram. Just nu går provrosten varm och det kommer nya prover varje vecka som ska koppas och utvärdera. Det är en spännande och rolig del av min del av förarbetet.

Spana in dessa två filmer gjorda av min vän Pedro José Chavarria i Nicaragua om du vill hänga med på vad som händer efter skörd. Filmerna är från gården Cerro del Cielo och torkstationen Las Segovias i Ocotal.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: