Hoppa till innehåll

Kenya ja ja JA!

12 mars 2014

Kaffeskörden i Kenya börjar i oktober och pågår ända till februari.  Någonstans i mitten är skörden som störs, bären mognar jämnast och kaffekvalitén blir som högst. Det är det kaffet jag är ute efter att köpa. Jag spenderade en vecka bland koppningsbord, tvättstationer och kaffeträd i Kenyas centrala kaffedistrikt, Nyeri, vid foten av mt. Kenya. En och annan timme i bli blev det också.

Kenya_CKCM

Under min vecka i detta tropiska land koppade jag hundratals koppar. Jag smakade kaffe från otaliga kooperativ, mängder med tvättstationer, från ett dussin olika skördeveckor. Vissa partier jag hittade är små, knappt hundra kilo. Men det är gott! Mycket av det godaste kaffet jag smakade växer i distrikten Kirinyaga och Muranga, öster om Nyeri. Tvättstationerna som jag besökte här var imponerande och välorganiserade. Det är lite synd att åka ner efter skörden, för det är väldigt lite aktivitet kvar på tvättstationerna. Men det är såklart efter produktionen som det går att smaka på resultatet så det kan inte hjälpas.

Kenya_Muranga

Jag räknar med att få hem kaffet jag hittade innan sommaren. Till dess har jag fortfarande kvar Ndaroini. Jag dricker det faktiskt just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: