Hoppa till innehåll

man hinner mycket på 15 minuter

03 juni 2011

WBC är igång. Och jag måste erkänna. Jag tycker att det är ganska tråkigt att titta på baristatävlingar. Där står en tjej eller kille och ska servera cappuccino och espresso till domare med protokoll. Dom skummar mjölk, pratar om bönor och serverar snyggt. Kul. Verkligen. Eller inte så väldigt. Musiken som spelas under tävlingstiden är väldigt viktig för att få igång lite tempo för det händer inte så mycket på scen. Det är ingen Lady Gaga direkt som står där uppe. Jag inser att jag sitter och tänker på annat tävlingen när jag sitter i publiken.

Men så når plötsligt en barista fram. En barista som skummar mjölk, pratar om bönor och serverar snyggt som alla andra, men som också gör är sådär naturligt skön och skapar en stämning som når långt bortom domarprotokollen och poängen och du vill bara smaka på kaffet som serveras. Och plötsligt är det ganska roligt att titta på baristatävlingar. För vad ska nästa barista göra?

Idag har hälften av världens bästa baristor gjort sitt bästa i Bogota, Colombia. I morgon är det dags för ett tjugotal till att skumma mjölk, prata om bönor och servera snyggt, och förhoppningsvis skapa något nytt och nå fram.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: