Skip to content

att koppa med producenter

15 maj 2011

Om du googlar kaffe får du upp en bild som kanske passar med hur vi konsumenter ser på produkten. Men som producent ser bilden oftast väldigt anorluda ut.

Just därför tycker jag att det är extra spännande att få koppa tillsammans med producenterna. För mig är det väldigt naturligt att utvärdera ett kaffe genom att brygga och smaka på det. Dom som producerar kaffet utvärderar kaffet genom att titta på buskarna och mäta näringen i jorden. Och det är inte alls självklart att kaffebönderna någonsin smakar på sin produkt. När dom väl får chansen tar dom den med försiktighet. Jag kan tänka mig hur det vänder sig i deras huvud när dom ska försöka känna hur ett kaffe skiljer sig från ett annat. Men dom som hinner koppa nog mycket för att få in känslan och dessutom kunna koppla skillnaden till hur dom sköter saker på gården … ja, dom har ett klart försprång framför sina grannar när det gäller att förstå marknaden och kvalitén på sin produkt.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: