Hoppa till innehåll

Honduras coffee crawl

29 april 2011

Jag har visserligen inte varit i hela landet, men jag tvivlar på att det finns fler kaféer av samma kaliber som den jag hittade i Marcala, La Paz. Bara två timmar från gränsen till El Salvador ligger denna fina håla fylld av kaffebönder. Som på dom flesta andra ställen i Centralamerika finns det många ställen att dricka andrasorteringens kaffe som är översockrat och tappat på termos och som är mer sött än gott. Men vill du dricka gott kaffe i Mercala behöver du inte ens åka in till stan.

Aroma Café ligger på höger sida strax före bron om du kör in i stan norrifrån. Det är en fin liten bar med utsökt kaffe. Jag drack en espresso där för en timme sen och smaken sitter fortfarande kvar. Hur ofta händer det?

Den lilla kaffebaren drivs och ägs av Nancy Hernandez. Hon är inte bara barista och caféägare utan även del av den nationella juryn i Cup of Excellence samt rostare, koppare och kvalitetskontrollant i det kaffeproducerande kvinnokooperativet Comucap. Hade Nancy haft mark och tid hade hon säkert odlat sitt eget kaffe också, men det kanske räcker som det är.

Annonser
One Comment leave one →
  1. Linda Sävhammar permalink
    29 april 2011 10:07 e m

    coolt med en så bra kaffebar! o cool tjej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: