Skip to content

FARCafé

05 april 2011

Igår kom jag hem från en tur i bergen. Jag var på besök på en gård som låg bland orter som inte finns med på google/maps. För att komma dit var vi tvungna att åka tre timmar på en lerig bergsväg som slingrade sig uppför berget och som ibland försvann i lerpölar. Vi hade tur som slapp regn, för det innebar att vägen var kvar när vi skulle hem. Sista kilometrarna innan gården sadlade vi om till mulåsna, för vägen gick bara så långt. Gården som vi besökte ligger i ett område som idag är säkert och tryggt, men så har det inte alltid varit. Don Carlos som äger gården fick tillbaka den för tre år sedan. Han hade inte kunnat besöka sin gård på 16 år eftersom gerillan hade lagt beslag på den och använt den som träningsyta för nya soldater. Nu har han planterat nya plantor och nästa år kommer hans första riktiga skörd.

Jag ska berätta mer om besöket på gården, men tänkte först dela en tanke jag fick. Kanske man skulle öppna en cafékedja och konkurrera med FNC och deras Juan Valdez? FARC har nästan lika lång historia som FNC och FARCafé borde bli en given hit.

lokal överlåtes?

På vägen ner från gården sa vår värd att ”i den här kullen gömde sig gerillan när militären kom. Vill ni se?”. Klart vi kollade. Men det var ingen där. Men det skulle vara ett fint ställe för en första enhet.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Johan Ahlgren permalink
    05 april 2011 7:57 e m

    Grymt Per

  2. Per Nordby permalink
    05 april 2011 10:29 e m

    tyvärr i dubbel bemärkelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: