Skip to content

tillbaka till basen

08 juli 2010
tags: ,

Den senaste tiden har varit hektisk. Jag har knappt hunnit hem mellan mina resor i Etiopien, Rwanda, Karlstad och London, och jag har inte hunnit experimentera med mitt nya rost-verktyg i den mån jag skulle önska. Men nu är det äntligen lite lugnare. Jag har tid att landa i Göteborg, sköta rosteriet och testa gränserna på min Loring SmartRoast.  Jag ser fram emot dagar när jag bara får rosta batch efter batch och försöka hitta  bättre och tydligare smakprofiler på mitt kaffe. Efter några timmar vid rosten kommer jag in i ett flyt som kan liknas vid den meditativa känslan av en lång cykeltur där man till slut bara ser hjulet på cykeln framför. Hjärnan är trött men ändå skärpt, kroppen går på rutin och tankarna flyger fritt.

Mina tankar har kretsat mycket kring kaffe-bryggning och inte rostning sen jag slutade stå i bar och började rosta. Det är väl perspektivet som gör det. Det dyker upp fler och fler bryggmetoder hela tiden och de senaste årens ökade utbud av kaffe (från små specialiserade rosterier men också från några av dom kommersiella jättarna) med smakprofiler som skiljer sig från den vanliga ”mellanrost” gör att fler och fler inser att man kan få en slät kopp brygg som är mer än bara en kopp kaffe och en paus i vardagen. Jag gillar det.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: