Hoppa till innehåll

london

26 mars 2010
tags: ,

London är en härlig stad. Eller snarare, Hackney är en härlig stadsdel i London. Resten av stan vet jag faktiskt inte så mycket om för där är jag aldrig. För det är i östra London som människorna, atmosfären och kaffet finns.

Den snabba tillväxten på kaffemarknaden i London är ganska slående. Fram till för två år sedan gick jag till samma tre-fyra ställen för att få gott kaffe, men idag är utbudet långt bättre och nya guldkorn dyker upp för varje återbesök, nästan alla på östa sidan stan.

En annan anmärkningsvärd sak i London är vänskapen och den öppna attityden och gemenskapen som råder mellan baristor, caféer och rosterier. Mycket beror nog på att många baristor jobbar på mer än ett café samtidigt, men en del av äran ska även ges till pådrivande rosterier och caféägare. Två exempel på detta är Gwilyms dis-loyalty card och Square Miles Ultimate Barista Fighting, bägge jippon som mest är till för att skapa gemenskap mellan baristor och få cafégäster att se att det finns fina alternativ i stan. London bubblar. Det är lätt att se fram emot WBC i år med en så skön värdstad.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: