Hoppa till innehåll

Portland

10 december 2009
tags: , , ,

Det jag saknade på kaffefronten i Seattle kunde jag hämta hem i Portland. Och inte bara kaffe. Här finns ett tjugotal microbryggerier, en handfull destillerier och mängder med vinodlingar runt knuten. Och så alla rosterier förstås. Så gillar man provsmakningar är Portland ett fint ställe att vara på.

Portland är ett av usa:s mest liberala städer. Stadens måtto är ”keep Portland weird”. Det är ingenting man märker när man går på gatan, men det är ett sätt för staden att inte stagnera. Det i kombination med att man betalar väldigt lite skatt i Oregon för att är det är många som startar upp restauranger med lite udda koncept. Dom som inte funkar går omkull rätt fort, men dom som slår igenom blir omåttligt populära. Många restauranger har ett 30-tal sittplatser men det går inte att boka bord utan vill man äta får man se till att vara på plats. Och det går att äta fruktansvärt gott i alla prisklasser. Ett ställe jag skulle gå tillbaka till är Toro Bravo, grym tappasbar på amerikanskt vis med många häftiga smaker som bara avlöste varandra.

Och här går kvalitetsmedvetna restauranger hela vägen och ser till att servera gott kaffe också. Toro Bravo använde sig av Stumptown. Och det var en god, välbryggd enkel jag fick på maten. Här hemma säger sig krögarna inte ha råd att ta in ett kvalitetskaffe, där borta har krögarna inte råd att låta bli.

Och så cyklarna. Det var livsfarligt att besöka cykelbyggarna. Man blev ju bara så sugen på att lägga en beställning på en ram. Men jag fick i alla fall fälgar med mig hem.

3 kommentarer leave one →
 1. 16 december 2009 7:08 e m

  Det är bara att beställa Per!

 2. Kåre Hultén permalink
  17 december 2009 6:06 f m

  Eller så lär man sig bygga en ram själv…
  Om man har lite tid och pengar över, förstås!
  Och så får man ju en bra anledning att komma till Pårtland!

  http://www.bikeschool.com/frame.htm

 3. Per Nordby permalink
  17 december 2009 12:33 e m

  två frestande alternativ som båda kostar tid och pengar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: