Skip to content

Seattle

07 december 2009

Seattle är lite av ett specialkaffets vagga och ska man på en kafferesa i staterna känns det som en självklar anhalt. Här finns många caféer som har rostat sitt kaffe i många år. Men frågar man kaffefolk i Seattle så tycker dom hellre att man ska åka till San Francisco, eller LA, eller New York, om man nu alls ska till staterna. Det är inte i Seattle det händer längre. Här finns historia, men ingen utveckling. Så även om det är en kort historia som blir Seattle lite som ett specialkaffemuseum. Det senaste som hände på kaffefronten i Seattle är… Starbucks. Igen. Fast i ny kostym. Men det får bli ett eget inlägg.

Seattle

Det var skönt att komma till Seattle efter dagarna i New York. Och är man göteborgare är det lätt att trivas. Västkust, hamnstad, växlande väder med sol på morgonen, regn vid lunch och blåst på kvällen. Det kändes som hemma.

Och gillar man att koppa är Seattle ett bra ställe att vara på. Det finns flera rosterier som har öppna koppningar dagligen, så lägger man sitt schema rätt kan man pricka in tre till fem koppningar om dan. Trevligast var det hos Stumptown. Otroligt omhändertagande och givmilda med kunskap. Gott kaffe har dom också. Jag hade många bra samtal med Andrew som är ansvarig för verksamheten i Seattle.

Och äta kan man även i Seattle. Ett fint ställe att gå till är 94 Stewart. Fint ställe, lite för fint med vita dukar, välklädda servitörer och lång vinlista. Men när man satte sig såg man också kritor på borden, glimten i ögat och den hemtrevliga stämningen. Och maten kan rekomenderas starkt.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. Mikael permalink
  07 december 2009 12:09 e m

  Hej Per,
  Först tack för en inspirerande blogg. Sedan, har du inte lämnad Seattle än rekommenderar jag ett besök på The Seattle Public Library, arkitektur i världsklass. http://www.spl.org/default.asp?pageID=branch_central&branchID=1

  Trevlig fortsatt resa
  Mikael

 2. Per Nordby permalink
  07 december 2009 12:14 e m

  Tack för tipset. Jag har lämnat Seattle, men jag hann till biblioteket innan jag åkte och jag kan hålla med; arkitektur i världsklass både ut- och invändigt.

 3. Kåre Hultén permalink
  08 december 2009 3:19 e m

  Ja, vädret i Seattle är stundom dramatiskt. Första gången jag var där så piskregnade det horisontellt, samtidigt som solen sken och gässen gick vita på Puget Sound. Istället för de obligatoriska buskarna man ser blåsa omkring i westernfilmerna, fick man nöja sig med folks kepsar som rullade i medvind längs trottoarerna, med sina ägare hack i häl… Vinnaren var nog en kvinna som sparang efter sin ena handske (hoppas inte den slets av hennes hand i byarna!). Likheter med Göteborg? Jo, jag håller med! Speciellt när man gick på Pike Place Market och såg det massiva utbudet av färsk fisk och skaldjur. Eller när man tog en av färjorna över Puget Sound och fick uppleva den saltdoftande vinden, med alla dess trutar och måsar som seglade med färjan. Trodde aldrig jag skulle sakna trutarnas hesa skrin. Dom finns i Portland, men där sitter dom mest tysta för sig själva…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: